Omlet z cukinią i ziemniakami / 1 porcja Składniki: 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1/4 małej cukinii 3 małe ziemniaki 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki szczypiorku 1/2 łyżeczki płatków chilli sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, delikatnie usuwamy skórkę. Aby przyspieszyć ścinanie się masy jajecznej, można użyć pokrywki wielkości patelni, na który smaży się omlet. Wy możecie zrobić podobny przepis, ze składników, które znajdziecie w lodówce, bazą jest jednak jajko i mleko. Na oleju rzepakowym obsmażamy ziemniaki z cukinią, z każdej strony. W letnich klimatach, ze składników, które mamy w lodówce. Nawet, gdy późno wracamy do domu, w krótkim czasie można przygotować coś naprawdę pysznego. Masę jajeczną wylewamy na cukinię z ziemniakami.