Leśne babeczki z mascarpone

Patrycja
Desery
02.07.2017 10:26
Leśne babeczki z mascarpone

Składniki (17 babeczek): ciasto: szpinak 250 g, jajka 4 szt, margaryna Optima Omega 3 pół opakowania, mąka pszenna 1 szklanka, mąka krupczatka 1,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, sok z cytryny 3 łyżki, krem z mascarpone: śmietanka 30-36 % 200 ml, serek mascarpone 250 g, cukier puder 6 łyżek, sok z cytryny 2 łyżki, dodatkowo: truskawki do dekoracji, Sposób przygotowania: Babeczki możemy nie tylko przygotować na różnego rodzaju przyjęcia, ale również będą świetnym deserem na piknik. Skorupkę, która powstała podczas pieczenia na wierzchu babeczki możemy odkroić, dzięki temu kolor mchu na babeczkach będzie intensywnie zielony. Dodajemy cukier puder, mascarpone oraz sok z cytryny i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy sok z cytryny, aby szpinak nie stracił intensywnego koloru. Na łonie natury babeczki będą smakować jeszcze lepiej! Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Szpinak dokładnie myjemy, następnie miksujemy na gładką masę. Stopniowo dodajemy rozpuszczoną margarynę i miksujemy na niskich obrotach miksera. Krem nakładamy równomiernie na babeczki i przykrywamy go pokruszonym ciastem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/07/lesne-babeczki-z-mascarpone.html