Składniki: (blacha 25x35) Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki krupczatki - 250 g masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru pudru - 5 żółtek Pianka budyniowa: - 5 białek - 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: - 500 g świeżych malin (jeśli mrożone to nie rozmrażać) - cukier puder Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce jedną część ciasta, lekko wyrównać i delikatnie docisnąć. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dosypywać cukier nie przerywając ubijania. Piankę wyłożyć na wystudzony spód, a następnie poukładać maliny (dupkami do wewnątrz) każdą lekko docisnąć. Fajne ciasto kruche z malinami i delikatną pianką budyniową idealne na letni deser.