Delikatna masa serowa z kwaśnymi porzeczkami zatopionymi w galaretce to idealna propozycja deseru na upalne dni 250 g serka mascarpone 500 g ser z wiaderka 5 łyżek cukru pudru sok z 1/2 cytryny 2 truskawkowe galaretki około 1 szklanka czerwonych porzeczek biszkopty (około 20 sztuk) Masę sernikową przekładamy na biszkopty (sernik należy wstawić do lodówki do czasu, aż galaretka będzie gotowa do wyłożenia) oraz na górę dajemy porzeczki. Następnie do miski przekładamy serek mascarpone, ser z wiaderka, cukier puder i sok z cytryny. W zimnej galaretce maczamy biszkopty i układamy na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2015/07/sernik-na-zimno-z-czerwonymi-porzeczkami.html