Szybkie i proste w przygotowaniu karnawałowe słodkości o fantazyjnych kształtach Składniki: - 1 szklanka mąki - 3 jajka - 2 łyżeczki cukru - 150 ml mleka - 2 łyżeczki wódki - szczypta soli - olej do smażenia - cukier puder do posypania Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy (można użyć też butelki z małym otworem) i lejemy na rozgrzany olej tworząc wzorki. Bądź na bieżąco! chrust ciasta faworki karnawał lane faworki lany chrust tłusty Usmażony odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://oobzarciuch.blogspot.com/2017/01/lany-chrust.html