Kiedy ślimaczki już podrosły, smarujemy je tą resztką tego masła, jeśli nie zostało nam masło, nic się nie stało, ślimaczki będą równie ładne i smaczne bez niego ;) Ślimaczki pieczemy 180-190 stop przez około 35-40 minut. Więcej na temat kampanii Uczymy jak słodzić oraz dużo ciekawych i ważnych informacji na temat cukru znajdziecie na tej stronce ---> http://uczymyjakslodzic.pl Składniki na 12 ślimaczków Zaczyn: - 30 g świeżych drożdży - 3/4 szkl ciepłego ale nie gorącego mleka - 1 łyżka cukru Ciasto i nadzienie: 2. Mąkę, żółtka, cukier oraz esencję waniliową umieszczamy w misce. Przepyszne wyszły te ślimaczki i chociaż gorąco na dworze to wieczorkiem lub wcześnie rano można takie cudeńka popełnić ;) Składniki na 12 ślimaczków Zaczyn: Jeśli ciasto ma odpowiednią konsystencję a zostało wam masło, spokojnie jeszcze się przyda ;) Gotowe ciasto odstawiamy na 30-40 minut do podrośnięcia.