Pomidory blendujemy z mąką, koncentratem pomidorowym, wodą oraz doprawiamy sola i pieprzem do smaku (jeżeli sos wyjdzie gęsty dolewamy wody). W międzyczasie z kapusty odcinamy głąb i wkładamy ją do garnka z wodą. Gdy liście lekko zmiękną ściągamy je z kapusty (czynność tą powtarzamy kilkakrotnie, aż rozbierzemy całą kapustę). Do miski przekładamy kaszę jaglaną, mięso mielone, podsmażoną cebulę, wbijamy jajka i doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i majerankiem. Uformowane gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, wrzucamy parę ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2017/06/goabki-z-modej-kapusty-z-kasza-jaglana.html