Pennne Z Sosem Warzywnym

Iwona

Makarony

26.06.2017 18:58

Pennne Z Sosem Warzywnym

Możemy dodać też troszkę słodkiej śmietanki ale nie jest to konieczne, a i jeśli macie zaufanie do swoich kuchenek i patelni to nie musicie co chwilkę sprawdzać czy aby się nie przypala, ja nie mam i dlatego często zaglądam pod pokrywkę ;) Ps. Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw. Składniki na 2 osoby: 1/2 dużej marchewki 1/2 korzenia pietruszki 1/2 niewielkiej główki cebuli 1 nie duża cukinia 5-6 pieczarek kilka różyczek brokuła mała puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle <---Klik <---Klik 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 szkl wody 1 łyżeczka warzywka np. domowej roboty sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka około 150 g nieugotowanego makaronu penne oliwa do smażenia 1. Jest w nim także moja i męża, ulubiona kukurydza z, słodziutka, żółta i zawsze pyszna, ale żeby nie było jej smutno to ma towarzystwo w postaci papryki i groszku które razem tworząKukurydza jest nieodzownym składnikiem moich wielu dań, ale miłość do niej zaszczepił mi mąż który uwielbia wyjadać ją prosto z puszeczki ;) Smacznego !!!Ps. Jest to danie bezmięsne, z dużą ilością warzyw, można powiedzieć, że jedno garnkowe i robi się prawie samo, a jak robi się prawie samo to musi być moim ulubionym :) Dlatego zawsze mam jej zapas, bo nigdy nie wiadomo kiedy znika z sitka np. odciekając na nim aby dodać ją do sałatki ;) Pod koniec duszenia kiedy warzywa są już prawie miękkie dodaje mieszankę meksykańską, mieszam, sprawdzam smak oraz dodaje koncentrat pomidorowy i czekam aż całość ładnie się połączy i utworzy fajny sosik.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/06/pennne-z-sosem-warzywnym.html