Składniki: (dla ułatwienia na 1 dużą porcję lub 2 mniejsze) 2 sitka ugotowanego makaronu spaghetti dowolny ser koryciński od serowarpodlaski.pl (u mnie dziś z czarnuszką) 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki (+do posypania po wierzchu) 2 czubate łyżki pesto rosso* 1/2 czerwonej cebuli około 2 łyżki oliwy z oliwek lub miksu tłuszczów *pomidorowy sos Pesto z suszonymi pomidorami, bazylią, orzechami nerkowca, serem Grana Padano i Pecorino Przygotowanie: Ser koryciński (z dodatkami lub bez) trzemy na tarce na grubych oczkach – na tą porcję około 3 1/2 łyżki startego sera. Dodajemy ugotowany gorący (!) makaron spaghetti, 2 łyżki pesto rosso i starty ser koryciński (zostawiając trochę do posypania po wierzchu), całość mieszamy aby pesto ładnie pokryło makaron. W tych serach można się zakochać – Ser Koryciński – Serowar Podlaski W ofercie oprócz serów śmietankowych znajdziecie również sery smakowe, które są wzbogacone przyprawami. Spaghetti w pomidorowym pesto z serem korycińskim, to obiad pełen smaku.