sernik orzechowo - krówkowy z kremem z orzeszków ziemnych

Ciasta
24.06.2017 9:27
sernik orzechowo - krówkowy z kremem z orzeszków ziemnych

Składniki: (na tortownicę 24cm) na sernik 100g orzechów włoskich 100g orzechów laskowych 50g orzeszków nerkowca kilka migdałów mała filiżanka mocno zaparzonej kawy 1kg twarogu półtłustego 150g margaryny Palma w złotym opakowaniu 4 łyżki śmietanki kremówki 5 jajek 3 łyżki kremu z orzeszków ziemnych 5 łyżek kajmaku 1 łyżka budyniu krówkowego otarta skórka z 1 cytryny otarta skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki mleka na krem z orzeszków 100g orzeszków ziemnych niesolonych 100g orzeszków ziemnych solonych 1 łyżka cukru pudru 10g oleju Wykonanie: krem z orzeszków: do blendera wrzucić wszystkie orzeszki, cukier, dodać olej. Z okazji nadchodzących świąt ulepszyłam jego smak poprzez dodanie nie tylko orzechów włoskich, ale także laskowych, orzechów nerkowca,migdałów, zaś masa zyskuje bardzo ciekawy smak po dodaniu do niej domowego kremu z orzeszków ziemnych. Podpiec ok.10minut w 180C. sernik: margarynę utrzeć na puch, powoli dodawać zmielony twaróg, miksować z 2 łyżeczkami kajmaku, dodawać po jajku. Dodać krem z orzeszków ziemnych oraz śmietankę i budyń. spód sernika: wszystkie rodzaje orzechów oraz migdały zblendować na drobno, dodać kawę, można dodać odrobinę cukru. Zetrzeć skórkę z cytryny i z pomarańczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2014/12/12/sernik-orzechowo-krowkowy-z-kremem-z/