Crumble truskawkowe

Aneta
Desery
21.06.2017 9:58
Crumble truskawkowe

Polecajcie przepis znajomym! Truskawkowe crumble / 1 porcja Składniki: niepełna szklanka truskawek 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła Przygotowanie: Truskawki myjemy. W drodze powrotnej do domu, spotkałam przemiłego Pana, który, podobnie jak ja, wracał z koszykiem wypełnionym truskawkami. Truskawki tanieją, a ja z przyjemnością wybieram się na giełdę owocowo-warzywną. W pierwszy dzień lata prezentuję więc truskawkowy przepis, który koniecznie musicie wypróbować, póki są dostępne świeże truskawki! Zapiekamy przez 10-15 minut, aż truskawki puszczą sok, a kruszonka będzie chrupiaca z wierzchu. Uwielbiam rozmawiać z ludźmi, a jeszcze bardziej o jedzeniu, o bogactwie natury! Płatki owsiane mieszamy w miseczce razem z mąką, masłem i cukrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/06/truskawkowe-crumble.html