Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym 30 g żelatyny Gellwe ok. 4 łyżki cukru 1. Białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Biszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Papier doskonale nadaje się do okrągłych form o średnicach od 26 cm do 32 cm. 3. 5. Około 500-600 g truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. 8. Wodę poziomkową podgrzewamy do momentu aż rozpuści się w niej cukier. Na koniec dosypujemy przesiana mąkę z budyniem i proszkiem. Pozostałe truskawki kroimy w plasterki i układamy na górze. 2. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy okrągłym papierem do wypieków od Jana Niezbędnego. 4. Po wystudzeniu przekrawamy na dwie części. Nie należy jednak przesadzić z ilością, bo może się rozwarstwić.