Sałatka z kolorowymi pomidorkami i czarnymi oliwkami / 1 porcja Składniki: 1 szklanka kolorowych pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka zielonego 1/3 czerwonej cebuli 1/3 szklanki czarnych oliwek 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 3 łyżeczki oleju rzepakowego sól do smaku Przygotowanie: Pomidorki myjemy. Sałatkę skropiłam płynnym złotem czyli olejem rzepakowym, który tutaj bardzo pasuje i dobrze komponuje się ze składnikami! Wszystko mieszamy z posiekaną natką z pietruszki i oliwkami. Bardzo lubię oliwki, ale tylko czarne lub zielone z pestkami. W stylu śródziemnomorskim, z kolorowymi i bardzo soczystymi pomidorkami. Bardzo letnia, orzeźwiająca sałatka na najbliższe dni, które zapowiadają się upalnie. podajemy solo lub z chrupiącym pieczywem. Taką sałatkę można jeść solo lub jako dodatek do np. kaszy kuskus.