Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti z krewetkami – spaghetti z boczkiem i jajkiem w koszulce – makaron z mięsem mielonym – sałatka z makaronem i choriso Przygotowanie: 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – pół opakowania (porcja dla 2 osób) makaronu np penne – 10-15 g kiełbasy choriso – 10-15 pomidorków koktajlowych – 4-6 łyżek śmietany 18% – pół papryczki chilli lub łyżka marynowanej papryczki chilli – garść świeżych liści rukoli – 2 łyżki oliwy z oliwek – 3 ząbki czosnku – sól, pieprz Przygotowanie: Pokrójcie składniki – choriso w cienkie plasterki lub półplasterki, czosnek w plasterki, pomidorki możecie dodać całe lub przekrojone na pół. Łączy je to że czas przygotowania nie przekracza 20-30 minut, w ekstremalnych sytuacjach 40 min 😉 Dziś połączyłam w jednym przepisie pikantną kiełbaskę choriso, rukolę i sos na bazie śmietany. Czasem wracając po pracy do domu nie mam ochoty na długotrwałe przygotowania, a jednak kolacja w postaci innej niż kanapka z szynka jest o niebo lepsza. Chilli – jeśli używacie świeżego pokrójcie drobno, ja czasem zastępuję świeże chilli tym marynowanym w słoiczku. Do sosu dodajcie ugotowany makaron, połączcie na patelni a następnie przełóżcie na talerze, posypcie rukolą i świeżo mielonym pieprzem.