Dziś po dłuższej przerwie, wracam do was z przepisem na pełnoziarniste bułeczki z malinami i czekoladą. Mleko wymieszaj z sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Niby mamy połowę czerwca i już każdy miłośnik pływania, powinien mieć tę pierwszą kąpiel na świeżym powietrzu odhaczoną, ale niestety pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza. Wymieszaj palcami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i masłem. Piec około 20 -25 minut, aż upieką się na złoty kolor. Maliny wymieszaj z drobno pokrojoną czekoladą. Mąka pełnoziarnista - 450 g. Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki. Sok z cytryny - 2 łyżki. Gorzka czekolada - 40 g. Maliny - 50 g. Migdały do posypania. Ułożyć na formie do pieczenia i posmarować jajkiem i posypać migdałami.