Kiszona cukinia - 1 cukinia, wybrałam żółtą - 2 ząbki czosnku - 1 liść laurowy - zimna woda - sól Przygotowanie: - Z cukinii odcinamy końcówki. Nic trudnego, bo do zalewamy potrzebujemy tylko osoloną wodę, czosnek i dodatki, takie jak liść laurowy, ziele angielskie czy gorczyca. - Odstawiamy, zwykle na drugi dzień, gdy jest ładna pogoda, kiszona cukinia jest gotowa. Ich zastosowanie jest wszechstronne, od dodatku do kanapek, sałatek, po hamburgery i wszystko co tylko przychodzi nam do głowy. - Obieramy czosnek i kroimy na plastry, wkładamy do słoika razem z listkiem laurowym. - Z jednej cukinii otrzymamy dwa słoiki o pojemności przedstawionej na zdjęciu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/08/kiszona-cukinia.html