kokosowy sernik na zimno

Desery
09.06.2017 0:39
kokosowy sernik na zimno

Składniki: 250g twarogu półtłustego 250g serka mascarpone 600ml mleczka kokosowego 100ml likieru kokosowego 1 szklanka cukru pudru 150g białej czekolady 2,5 łyżki żelatyny + 4 łyżki wody 4 wafelki kokosowe Princessa Wykonanie : zmielony twaróg zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone. Do tak przygotowanej żelatyny dodać kilka łyżek masy kokosowej w celu zahartowania jej. Teraz bardzo delikatnie dodawać mleczko kokosowe oraz likier. Na samym końcu dodać pokruszone wafelki kokosowe. Namoczoną żelatynę delikatnie podgrzać (nie gotować!) do całkowitego rozpuszczenia się. Dodać cukier oraz stopioną, przestudzoną czekoladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2015/10/21/kokosowy-sernik-na-zimno/