Połączenie czekoladowego biszkoptu, truskawek i masy śmietanowej, czyli pyszne ciasto wyglądem przypominające kopiec kreta 1/2 kostki miękkiego masła 3/5 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki kakao 2 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 l śmietanki 30% 4 śmietan-fixy 4 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej czekolady truskawki (ok 500 g, aby zapełniły cały biszkopt) Z upieczonego i ostygniętego ciasta ścinamy górę oraz wydrążamy w cieście miskę (trzeba uważać, aby za głęboko nie wyjąć ciasta i nie zrobić dziury w spodzie). Z upieczonego i ostygniętego ciasta ścinamy górę oraz wydrążamy w cieście miskę (trzeba uważać, aby za głęboko nie wyjąć ciasta i nie zrobić dziury w spodzie). Do garnka wlewamy mleko, dodajmy masło, kakao i cukier oraz podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia i połączenia składników na gładka masę. Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy śmietan-fixy i cukier puder oraz całość miksujemy do uzyskania sztywnej piany. Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy śmietan-fixy i cukier puder oraz całość miksujemy do uzyskania sztywnej piany. Masę śmietanową przekładamy na ciasto, lekko wciskamy żeby była między truskawkami i formujemy kopiec. Masę śmietanową przekładamy na ciasto, lekko wciskamy żeby była między truskawkami i formujemy kopiec. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką.