Pasta z fasoli Mung z chrzanem

Patrycja
Śniadania
08.06.2017 13:30
Pasta z fasoli Mung z chrzanem

Pastę podawałam z pieczywem, awokado i pomidorami 💚💚💚 Składniki: fasola Mung 1 szklanka, chrzan 2 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Fasolę płuczemy w wodzie. Pasta z fasoli Mung z chrzanem W tym tygodniu szukając pomysłu na kanapkową pastę, poszperałam nieco w półkach i znalazłam resztki fasolki Mung. Ten rodzaj fasoli nie trzeba przez noc moczyć, więc w krótkim czasie udało mi się ją ugotować. Zazwyczaj do past dodaje świeży czosnek, który nadaje niezwykłego aromatu i smaku, lecz tym razem moim głównym dodatkiem do pasty był chrzan. Niestety nie miałam w domu świeżego korzenia, więc zadowoliłam się gotowym chrzanem ze słoiczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/pasta-z-fasoli-mung-z-chrzanem.html