Składniki: - 125 g schłodzonego mascarpone - 2 – 2 i 1/3 łyżki sosu czekoladowego (jak do lodów) - 1 ciastko francuskie lub 2-3 małe herbatniki - wiórki kokosowe * - 5-6 suszonych żurawin * - listki świeżej mięty *te i inne dodatki możecie nabyć w eSłoneczko Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski, wlewamy sos czekoladowy (doradzam najpierw mniejszą ilość, spróbować i najwyżej dolać więcej) i dokładnie całość mieszamy (ja robię to widelcem). Dla mnie deser musi spełniać trzy podstawowe rzeczy – być prosty w przygotowaniu, słodki i… wywołać uśmiech na mojej twarzy 😉 Dziś chciałabym zaprosić Was jeszcze na szybki w przygotowaniu (dosłownie ekspresowy 😉 ) najłatwiejszy kremowy deser czekoladowy. Na dno pucharka kruszymy 1 ciastko francuskie (lub herbatniki), wykładamy nasz ekspresowy krem czekoladowy. Czasem taka mała słodka rozpusta należy się każdemu 😉