Tortilla Wrap z Tofu i Salsą z Mango

Joanna
Obiad
01.06.2017 3:49
Tortilla Wrap z Tofu i Salsą z Mango

Tofu to doskonały zamiennik białka zwierzęcego, gdyż soja jako warzywo strączkowe jest doskonałym źródłem białka, 85 gram tofu to około 7 gram białka; Tofu zawiera także nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminy i fitoestrogeny – izoflawony (izoflawony mogą być szczególnie pomocny dla kobiet w okresie klimakterium) i minerały takie jak potasu i wapń. Jalapeno Oliwa z oliwek Mango, cebulę i aromatyczną kolendrę kroimy, po czym przyprawiamy przyprawami, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek – lekko schładzamy (około 30minut). Tofu ma wiele zastosowań w kuchni, między innymi można go dodawać do sałatek, kanapek, potraw stir fry czy chociażby pieczonych ciast – wtedy tofu zastąpi jajko. 1 mango Czerwona Cebula Świeża kolendra Kmin rzymski Sok z ½ limonki Tortilla wrap lekko podgrzewamy na suchej patelni, następnie nakładamy nadzienie z tofu i salsę z mango – całość zawijamy. Smażone Tofu z Papryką i Kukurydzą Tofu Kukurydza ( mrożona lub z puszki) Wrapa może być spożywany z wyciśniętym sokiem z limonki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/04/02/tortilla-wrap-z-tofu-i-salsa-z-mango/