Szparagi zapiekane z serem

Malgorzata
Zapiekanki
29.05.2017 9:32
Szparagi zapiekane z serem

English version Cheesy asparagus bake (6 servings) Ingredients: 2 bunches of asparagus, trimmed 1/4 cup butter, melted 3 cloves garlic, pressed 1/2 tbsp herbes de Provence salt and pepper 100 g brie or camembert cheese, chopped 1 cup shredded mozzarella cheese Preparation: Preheat oven to 200 oC. Składniki: 2 pęczki szparagów, z odciętymi zdrewniałymi końcami 1/4 szklanki rozpuszczonego masła 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżki ziół prowansalskich sól i pieprz 100 g sera brie lub camemberta, posiekanego 1 szklanka startej mozzarelli Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wcześniej proponowałam Wam zielone w wersji smażonej z boczkiem i gorgonzolą, a dziś przedstawiam białe szparagi, wstępnie pieczone w masełku z czosnkiem i ziołami a następnie dopiekane pod grubą warstwą brie i mozzarelli. Umieść szparagi w naczyniu do zapiekania, wymieszaj z doprawionym masłem i rozłóż je w miarę możliwości w jednej warstwie. Włóż do piekarnika i piecz przez 8-10 minut, lub do momentu aż szparagi będą miękkie jednak wciąż chrupiące. In a small bowl mix butter, garlic and herbes de Provence and season with salt and pepper, to taste. W małej miseczce wymieszaj masło, czosnek i zioła prowansalskie i dopraw porządnie solą i pieprzem. Place asparagus in a single layer onto the prepared baking dish and mix with butter mixture.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/szparagi-zapiekane-serem-cheesy-asparagus-bake/