Śnieżny puch

Anna
Ciasta
28.05.2017 13:10
Śnieżny puch

Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość, aby całość stężała. 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 2 śnieżki w proszku 350 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 450 ml wrzącej wody 80 g wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła ½ łyżki cukru 150-250 g herbatników (ja zużyłam mniej tzn. 150g, w kwadratowej blaszce być może pójdzie więcej) Przygotowanie: - Galaretki rozpuścić w 450 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia na kilka godzin. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. - Kokosowy wierzch: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier (1/2 łyżki) oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni (uważać, aby nie spalić). Nie wzięłam jednak na niego wtedy przepisu, a później o nim zapomniałam, do czasu aż zobaczyłam je na blogu Po Prostu Pycha. Następnie dodać do niej zmielony ser (opcjonalnie możecie dosłodzić do smaku, ja tego nie robiłam, bo galaretki są dla mnie już wystarczająco słodkie). Zrobiłam je na Święta, aby przypomnieć sobie tamten smak ciasta, które jest niezbyt słodkie, orzeźwiające i lekkie. Zebrało mi się kilka przepisów na różne słodkości, jedne zdrowe, inne trochę mniej. Zamierzam je systematycznie Wam pokazać, pomiędzy z przepisami wytrawnymi, abyście nie zanudzili się samymi deserami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/05/sniezny-puch.html