Składniki biszkopt ( tortownica 21 cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy 200 g śmietanki 36 % 80 g czekolady 50 % kakao dodatkowo brzoskwinie z puszki lub świeże galaretka pomarańczowa Gellwe 1. Lekkie ciasto biszkoptowe z czekoladowym kremem, brzoskwiniami i pomarańczową galaretką idealnie komponuje się z ulubioną kawą. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto z przesianą mąką i proszkiem. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki na około 6 godzin. Jeżeli używamy owoców z puszki, pozostałym syropem możemy nasączyć biszkopt. 5. Galaretkę rozpuszczamy w 1.5 szkl gorącej wody.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/05/25/ciasto-z-kremem-czekoladowym-i-brzoskwiniami/