SKŁADNIKI NA CIASTO: - kostka masła - 180 g cukru - 4 jajka - 180 g mąki pszennej - budyń waniliowy bez cukru - budyń malinowy bez cukru - budyń czekoladowy bez cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM: - 250 g serka mascarpone - 500 ml śmietanki 30% - 5 łyżek cukru pudru - 200 g świeżych lub mrożonych malin ( mrożone maliny odmrażamy na ręczniku papierowym ) - pół tabliczki startej mlecznej czekolady SPOSÓB WYKONANIA: 1) Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem do otrzymania jasnego, puszystego kremu. 6) Na paterze umieszczamy czekoladowy blat, na to wykładamy 1/3 kremu i 1/3 malin. 3) Otrzymaną masę dzielimy na 3 równe części i do każdej z nich dodajemy inny budyń, mieszamy do połączenia budyniu z masą. Tort idealnie nadaje się na rodzinne uroczystości, dlatego postanowiłam przygotować go na Dzień Mamy. Jeśli chcesz być na bieżąco, polub blog na FB: Przykrywamy to malinowym blatem, na to kładziemy 1/3 kremu i 1/3 malin. Przepis na Trójkolorowy Tort Malinowy odkryłam na stronie Moje Wypieki. 5) Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem na gęsty krem, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.