Szybkie i zdrowe placuszki bananowe

Izabela
Śniadania
21.05.2017 16:46
Szybkie i zdrowe placuszki bananowe

Sposób wykonania: zmiksuj jajka, 2 banany i płatki owsiane rozgrzej olej kokosowy na patelni smaż placuszki bananowe z każdej strony na złoty kolor pokrój jednego banana w plastry Ja podaję je moim dzieciom polane syropem klonowym, ale Franek lubi je też z nutellą, którą nauczył się robić na spotkaniu blogerskim. Przepis na placuszki bananowe Składniki: 4 jajka 3 banany 6 łyżek płatków owsianych olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia Rano nikomu z nas nie chce się stać i przygotowywać śniadania, ale gdy w grę wchodzą placuszki bananowe to już inna bajka. Idealnie nadają się na śniadanie lub kolację, ale też i podwieczorek, szczególnie dla osób aktywnych, sportowców i dzieci. Placuszki bananowe Placuszki bananowe to alternatywa dla moich i dzieci ulubionych pancake’ ów, które mogą jeść pasjami. Ta wersja jest bardzo zdrowa i spokojnie mogą ją jeść osoby, które z diety musiały wykluczyć pszenicę lub gluten. Warto je jeść przed treningiem lub dużym wysiłkiem fizycznym, zawierają dużo węglowodanów i dodają energii na cały dzień. Niestety jest przy nich zdecydowanie więcej pracy, ale też nie są wcale aż tak zdrowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nianio.com.pl/szybkie-zdrowe-placuszki-bananowe/