|Leczo z cukinią, boczkiem i bakłażanem| Składniki na pyszne leczo z cukinią i bakłażanem - 2 małe cukinie - 1 bakłażan - 2 papryki - 2 średnie cebule - Pół główki czosnku - 2 łyżki słodkiej papryki mielonej - 1 puszka pomidorów pelati - 0,7 l passaty pomidorowej - 30 dag surowego boczku - Olej rzepakowy do smażenia - Węgierska pasta z ostrej papryki lub pasta gulaszowa do smaku - Łyżeczka cukru, sól i pieprz do smaku Na koniec dodać drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek oraz ostrą pastę paprykową i świeżo mielony pieprz. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na dużym ogniu. Dodawać kolejne warzywa pokrojone według uznania – w kostkę, talarki lub półkrążki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://korniszonki.blogspot.com/2017/05/najlepsze-leczo-z-cukinia-bakazanem-i.html