Sól utartą w moździerzu wysypujemy na pergamin lub papier śniadaniowy, dodajemy do niej pozostałą sól i dokładnie mieszamy, najlepiej palcami. Dziś chciałam się podzielić z Wami przepisem na sól ziołową z rozmarynem. Składniki: 4 łyżki gruboziarnistej soli 1 łyżeczka czerwonego pieprzu 2 ząbki czosnku 1-2 gałązki świeżego rozmarynu Wykonanie: Nie wiem jak Wy, ale ja do dań przygotowywanych na grillu lubię dodawać mnóstwo różnych przypraw i ziół. Różne mieszanki staram się robić sama, kupuję jednoskładnikowe przyprawy i mieszam je ze sobą tworząc klasyczne mieszanki. Będzie doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs, ryb, a także różnego rodzaju warzyw, czyli wszędzie tam gdzie będzie pasował rozmaryn. Ja lubię gdy przyprawy i zioła nie są do końca roztarte i będą potem wyczuwalne w trakcie jedzenia. Papier z solą kładziemy na blachę do pieczenia, którą wsuwamy do piekarnika. W końcu wiosenna aura nam sprzyja i mogliśmy po zimie odkurzyć nasze grille. Przyprawę suszymy w piekarniku nagrzanym do 50-60 stopni przy lekko uchylonych drzwiczkach.