Czekoladowe trufle

Anna
Desery
08.05.2017 16:43
Czekoladowe trufle

Składniki: 100 g miękkiego masła 50 g mlecznej czekolady 100 g dobrej gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 70% 100 g cukru pudru Gorzkie kakao do obtoczenia Sposób przygotowania: Czekoladę mleczną i gorzką łamiemy na kosteczkę. Gotowe kulki układamy na talerzu i ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie trufle obtaczamy w kakao i wstawiamy do lodówki do całkowitego zgęstnienia. Jest to jeden z najprostszych przepisów jakie znam. Gotowe trufle możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, nabieramy łyżeczką i formujemy nie za duże kulki. Jeżeli nie mamy pomysłu na nie za drogi upominek dla najbliższej osoby, polecam przygotowanie domowych trufli. Jednak najlepsze są prawdziwe trufle, z dobrej czekolady, bez zbędnych dodatków. Można je również obtaczać w wiórkach czekoladowych, roztopionej czekoladzie lub zmielonych bądź posiekanych migdałach lub orzechach. Następnie masę wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny, aż masa zgęstnieje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/czekoladowe-trufle/