Składniki: (na formę 20 x 30 cm) Ciasto: 120 g miękkiego masła 150 g Nutelli 5 jajek 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki 1 szklanka zmielonych orzechów 4 łyżki mleka garść posiekanych orzechów (opcjonalnie) Krem: 250 g serka mascarpone 120 g Nutelli Pyszne, proste, ucierane ciasto o smaku kremu orzechowego i czekolady. Wilgotne i aromatyczne, z kremową masą z serka mascarpone i Nutelli, Słodycz ciasta przełamują, podkreślając jednocześnie jego smak grube plastry soczystych owoców. Jeśli lubicie większe kawałki orzechów w cieście, dodajcie garść posiekanych orzechów, ale nie jest to konieczne, by ciasto się udało. Delikatnie wymieszać szpatułką. Formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło utrzeć z połową cukru na białą masę. Krem: Mascarpone wymieszać z nutellą do powstania jednolitego kremu. Bardzo polecam w zbliżającym się wielkimi krokami sezonie truskawkowym. Tak przygotowaną pianę połączyć z masą nutellową. Piec w temp. 160 C ok. 45 minut, do tzw, suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Następnie przesianą mąkę, orzechy, kakao, proszek do pieczenia i mleko.