Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2-3 Składniki: 18 szt. makaronu w kształcie muszli 150 g sera feta 40 g sera żółtego 40 g sera mozzarella kulka 250 g szpinaku mrożonego 5 ząbków czosnku ½ cebuli 1 łyżeczka masła 2 łyżki oleju lub oliwy z bazylią zioła prowansalskie pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Myślę, że szpinak w takiej postaci posmakuje wszystkim – muszle faszerowane serem i szpinakiem – idealna potrawa na kolację przy świecach. Na koniec posypać wszystko startym na małych oczkach serem i ziołami prowansalskimi oraz skropić odrobiną oleju. Ma patelni roztopić masło i wrzucić posiekaną cebulę, czosnek i szpinak (szpinak można wcześniej rozmrozić, ale nie jest to konieczne). Ser feta pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie połączyć za pomocą widelca ze szpinakiem. Pokroić mozzarellę na 18 części i ułożyć na każdą muszlę.