Dzieje się tak i ze względu na pogodę- jak nadchodzi wiosna to mam ochotę na bardziej lekką kuchnie, jak i ze względu na chęć odchudzenia mojej kuchni. Sałatka z suszonymi pomidorami i sezamem to danie, którym z powodzeniem można poczęstować gości podczas różnego rodzaju uroczystości lub po prostu zaserwować ją do mięsiwa z grilla . Sposób przygotowania - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki soku wyciśniętego z cytryny - 3 łyżeczki miodu - sól, pieprz : Pomidorki koktailowe przekrawamy na pół (ja pokroiłam w plasterki, bo jak na pomidorki koktailowe moje były wyjątkowo duże). W małym naczyniu łączymy ze sobą oliwę z oliwek, sok wyciśnięty z cytryny i miód. Składniki: - 125 g rukoli - 50 dag pomidorków koktailowych - 10 dag suszonych pomidorów - 1 czerwona cebula - 15 dag czarnych oliwek - 5 łyżeczek sezamu sos Sałatki bardzo chętnie robię je na śniadania lub na kolację. Wierzch sałatki posypujemy sezamem. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 5-6 Czas przygotowania: ok. 30 minut