1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 łyżka śmietany 18 % 1 łyżka mąki 1 łyżka masła ewentualnie 1 kostka drobiowa lub warzywna ok. 2,5 l wody sól pieprz klopsiki z indyka 500 g piersi indyczej ( mielonej) 1 białko ok. 1 łyżka tartej bułki 1 Składniki 1 szyja indycza 1 szkl zielonego groszku 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej 1 brokuł kilka brukselek kawałek pora ( zielona część) 3. Do gotującej się wody wkładamy łyżkę masła, ewentualnie kostkę rosołową, ziela angielskie oraz liść laurowy. 4. Mięso z indyka łączymy z białkiem, tartą bułką i pietruszką. łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz liść laurowy 3 ziela angielskie 1. 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki 8. Żeby zupa była bardziej treściwa proponuję podawać ją z osobno ugotowanymi ziemniakami lub pure. 6. Zupę zaprawiamy mąką wymieszaną z odrobiną wody i zabielamy śmietaną. Zupa przygotowana na bazie indyka i samych zielonych warzyw.