Gulasz wegetariański z makaronem, cukinią i szpinakiem

Dominika
Makarony
04.05.2017 19:18
Gulasz wegetariański z makaronem, cukinią i szpinakiem

Składniki Ilość: 5 porcji 150 g drobnego makaronu (np. kolanka) 1 cukinia 250 g pieczarek 2 marchewki 200 g szpinaku 150 g mrożonego groszku 2 puszki pomidorów w kawałkach 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka pietruszki zielonej 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka cząbru 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki olej do smażenia sól, pieprz do smaku Następnie pieczarki pokroić w plastry, marchewkę w słupki, a cebulę w dużą kostkę. Następnie zalałam je puszkami pomidorów, bo akurat takie miałam pod ręką, jednak spokojnie możecie użyć świeżych, pokrojonych w kostkę pomidorów. Dodać marchewkę, pieczarki, cebulę, doprawić solą oraz pieprzem i dusić pod przykryciem przez około 12 minut. Mimo że lista składników wydaje się być długa, to danie jest bardzo proste i łatwe w przygotowaniu, czyli takie jakie lubię najbardziej ;) Po tym czasie dodać cukinię oraz czosnek drobno pokrojony i dusić pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Następnie wsypać groszek oraz makaron i gotować gulasz jeszcze tyle czasu, ile wskazane jest na opakowaniu makaronu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/gulasz-wegetarianski-z-makaronem-cukinia-i-szpinakiem/