Piątkowy przepis na tartę ze szparagami bardzo przypadł Wam do gustu (dziękuję za zdjęcia na FB :)) Mam nadzieję, że makaron w takim wydaniu też polubicie :) SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 530 kcal) 200 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle 1/2 pęczka zielonych szparagów 200 g pomidorków koktajlowych pół małej białej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka parmezanu sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Smacznego :) 1 porcja makaronu - około 530 kcal: - białka - 25 g - tłuszcze - 15 g - węglowodany - 70 g - błonnik - 12 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Jajko układamy na porcji makaronu, przekrawamy na pół, by zawartość spłynęła na makaron, oprószamy pieprzem i całość posypujemy parmezanem. W małym garnuszku gotujemy wodę z dodatkiem octu, gdy się zagotuje mieszamy łyżką tworząc wir i wbijamy jajko - gotujemy 2-3 minuty na średnim ogniu. Na patelni na oliwie szklimy posiekaną cebulę, dodajemy szparagi i 2 łyżki wody i dusimy razem kilka minut.