Składniki: 5 sznycli z indyka 1 op. wiórek pomidorowych Evita (40 g) 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona Wykonanie: Sznycle z indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozklepujemy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Niestety, ale nie dość, że nie zakrył folią to jeszcze włożył na samą górę 😱 Dobrze, że coś mnie tknęło i po 10 minutach pieczenia zerknęłam do piekarnika bo byśmy jedli węgielki 😜 Sznycelki nieco mi przypaliło bo po przygotowaniu ich zajęłam się czym innym, a męża poprosiłam, aby włożył je do piekarnika jak się nagrzeje i koniecznie zakrył folią aluminiową. Wierzch zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 min. 2-3 min. przed końcem pieczenia możemy odkryć folię. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajko, a na drugim wysypujemy wiórki pomidorowe. Każdy ze sznycelków obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w wiórkach pomidorowych. Dziś proponuję sznycle z indyka pieczone w piekarniku. Mimo tego, mięsko w panierce pomidorowej bardzo mi smakowało.