Krewetki smażone w miodzie i imbirze Składniki: 500 g mrożonych surowych krewetek 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka klarowanego masła 200 ml mleczka kokosowego sól morska posiekane listki kolendry Wykonanie: Krewetki rozmrażamy. Imbir obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, to samo robimy z czosnkiem, Z papryczki usuwamy nasionka i również ją drobno siekamy. Dlatego dziś nie będę spędzała dużo czasu w kuchni i przygotuję szybki obiad czyli krewetki smażone w miodzie i imbirze. To w takim razie doskonały moment, aby zająć się pracą w ogródku, popielić i posiać różne warzywa i zioła. Do powstałej marynaty wrzucamy krewetki, dokładnie mieszamy, przykrywamy i chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Krewetki wraz z marynatą smażymy na patelni na rozgrzanym maśle.