Mini mazurki czekoladowe

Monika
Wielkanoc
15.04.2017 0:07
Mini mazurki czekoladowe

składniki: 250 g mąki pszennej 150 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g czekolady (dałam 100 g deserowej i 50 g gorzkiej) 150 g śmietanki 30 % bakalie Helio do dekoracji: płatki migdałów, wiórki kokosowe, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, solą i proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki do schłodzenia, na ok 40 minut, aby zesztywniało dzięki temu nie będzie lepić się do rąk i wygodniej będzie nim wylepić foremki. Foremki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto ładnie się przyrumieni, funkcja góra-dół. Upieczone kruche spody wyjąć z foremek i wystudzić na kratce. Schłodzonym ciastem wylepić foremki do mini tart, u mnie wyszło 6 sztuk.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/04/mini-mazurki-czekoladowe.html