Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Szpinak rozmrozić (można zrobić to wcześniej lub podsmażyć na patelni z dodatkiem masła), wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smażyć do czasu odparowania całej wody. Jajka faszerowane szpinakiem to bardzo szybki, smaczny sposób na świąteczną przekąskę lub śniadanie. Szpinak wymieszać z majonezem oraz chrzanem i delikatnie doprawić do smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/jajka-faszerowane-szpinakiem/