Terrina z watróbką cielęcą po wenecku

Agata

Wielkanoc

11.04.2017 10:31

Terrina z watróbką cielęcą po wenecku

Z kromką chrupiącej bagietki i kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina, to niebo w gębie 😍. Terrina z wątróbki Składniki: 400 g wątróbki cielęcej 100 ml czerwonego wina 100 ml bulionu 50 ml śmietanki 1 łyżeczka żelatyny 1 żółtko 1 cebula 1 łyżka oliwy z oliwek 5 łyżek masła sól pieprz Wykonanie: Wątróbkę kroimy na cienkie plasterki, zalewamy 50 ml czerwonego wina, solimy i pieprzymy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem Wielkanocne potrawy z Marco Ghia, które się odbyły w Akademiii Kulinarnej Whirlpool . Cebulę kroimy w kostkę i smażmy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem 2 łyżek masła. Następnie przekładamy do foremek lub miseczek, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. 30 minut + czas oczekiwania Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na chwilę. 3 łyżki masła roztapiamy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/04/terrina-z-watrobka-cieleca-po-wenecku.html