Wiosenna tarta ze szparagami i jajkiem

Kasia
Obiad
04.04.2017 8:57
Wiosenna tarta ze szparagami i jajkiem

Składniki: 2 porcje ciasta francuskiego (użyłam kupnego) pęczek szparagów 4 jajka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 6 dużych ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Szparagi umyj i połam je na mniejsze części. Ostudź. Ziemniaki umyj i pokrój w cienkie plastry (jak na chipsy) smaż na patelni z olejem na złocisty kolor. Smaż je na patelni z masłem, solą i pieprzem, następnie dodaj cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany czosnek. Wszystko piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni. Do środka włóż szparagi z ziemniakami i zrób cztery wgłębienia, w które wbij jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/04/wiosenna-tarta-ze-szparagami-i-jajkiem.html