Szybka Kremówka Papieska

Patrycja
Ciasta
02.04.2017 13:25
Szybka Kremówka Papieska

Składniki ( blaszka o wymiarach 23/30 cm): ciasto francuskie 375 g, krem: mleko 1 litr, budyń śmietankowy 2 opakowania, cukier waniliowy 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, masło 200 g, cukier puder 1 szklanka, dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, bita śmietana do dekoracji, Składniki: Ciasto rozwałkowujemy na dwa cienkie płaty na wielkość blaszki. Następnie przenosimy na blaszkę drugą część ciasta i kroimy nożem na kwadraty, które później będziemy nakładać na krem. Moje płaty ciasta zrobiłam cienkie, jeżeli lubicie więcej ciasta to należy użyć więcej ciasta francuskiego. Gdy mleko zacznie wrzeć, dodajemy powoli mleko z budyniami i energicznie mieszamy, aby budyń się nie przypalił. Krem nakładamy na pierwszy płat ciasta. Na kremie układamy kwadraty ciasta francuskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/szybka-kremowka-papieska.html