Nuggetsy rybne z dipem pomarańczowo-musztardowy

Sylwia
Obiad
31.03.2017 9:31
Nuggetsy rybne z dipem pomarańczowo-musztardowy

Czas trwania: 40 min Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 200 g filetów rybnych (np. miruna – 3 szt) 100 g płatków kukurydzianych (3 szklanki) 100 g bułki tartej (2/3 szklanki) 2 łyżki mąki 1 jajko ½ szklanki mleka ½ łyżeczki masła łyżeczka oliwy szczyptę soli, pieprzu i papryki Dip: 250 ml mleka (1 szklanka) 1 łyżki mąki pszennej skórka z ¼ pomarańczy sok z 1/6 pomarańczy 1 ½ łyżki musztardy 1 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli Przygotowanie: Rybę pokroić na niewielkie kawałki (4 cm x 4 cm). Piec w piekarniku na papierze do pieczenia przez ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni (po 12 minutach przewrócić na drugą stronę). Najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej z płatkami. Na patelni podgrzać masło i podsmażyć bułkę tartą z płatkami kukurydziane na złoty kolor. Nuggetsy rybne z dipem pomarańczowo-musztardowy to przede wszystkim oryginalne połączenie ryby z pomarańczą. Pomarańcze dokładnie umyć i zetrzeć skórkę na tarce z drobnymi oczkami, a natkę pietruszki posiekać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/nuggetsy-rybne-z-dipem-pomaranczowo-musztardowy/