Tak bardzo zasmakowały mi płatki kukurydziane przygotowany w taki sposób, jak tutaj (klik), że długo nie zwlekałam z kolejnymi słodkościami z chrupkami w roli głównej. Zwinąć ciasto w duży rulon, o średnicy ok. 5 cm, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Ciastka - 25 dag mąki - 1 jajko - 10 dag masła - 10 dag cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki soli - kilka kropel olejku waniliowego Karmelizowane płatki - 35 g płatków kukurydzianych - płaska łyżka cukru - łyżka mleka w proszku - 25 g stopionego masła Wszystkie składniki wymieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/08/ciasteczka-z-karmelizowanymi-patkami.html