Medaliony serowo-ziemniaczane

Obiad
26.03.2017 18:12
Medaliony serowo-ziemniaczane

Składniki: 450 g osolonych, ugotowanych ziemniaków 150 g serka twarogowego (np. Philadelphia) 1/2 średniej cebuli 50 g wędzonego, żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku 1 jajko 1 Medaliony z ziemniaków i serka twarogowego, z dodatkiem wędzonego, żółtego sera i szczypiorku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Można je wykorzystać zarówno jako dodatek do mięsa do obiadu, jak i samodzielne danie, podawane np. z sosem pieczarkowym. Medaliony smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, z dwóch stron, do lekkiego zbrązowienia. Więcej pomysłów na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków możecie znaleźć tutaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/medaliony-serowo-ziemniaczane/