Wyrzucasz całą ŁUPINĘ ARBUZA? To błąd!

Krzysztof
Kulinaria
26.03.2017 18:05
Wyrzucasz całą ŁUPINĘ ARBUZA? To błąd!

Większość z nas przygotowując arbuza do zjedzenia pozbywa się zielonej łupiny zostawiając tylko czerwony miąższ.

Zdjęcie Wyrzucasz całą ŁUPINĘ ARBUZA? To błąd! #1

Warto jednak pozostawić białą część która znajduje się pomiędzy miąższem, a zieloną łupiną.

Ta biała część arbuza zawiera dużą dawkę cytruliny.

Zdjęcie Wyrzucasz całą ŁUPINĘ ARBUZA? To błąd! #2

Jest to naprawdę bardzo wartościowy aminokwas, który:

  • poprawia wytrzymałość,
  • usprawnia krążenie,
  • wzmacnia naszą odporność,
  • chroni nas przed chorobami,
  • cytrulina obniża również ciśnienie krwi.