Jak zjeść skorupki od JAJ? I co nam to da?

Krzysztof
Dieta i żywienie
26.03.2017 18:05
Jak zjeść skorupki od JAJ? I co nam to da?

Może wydawać się to dziwne, ale jedzenie skorupek od jaj może nam naprawdę pomóc!

Skorupka to w 90% wapno, które bardzo dobrze wpływa na nasze kości i mięśnie.

Aby móc spożyć skorupki od jaj należy je odpowiednio przygotować.

Zdjęcie Jak zjeść skorupki od JAJ? I co nam to da? #1

Zbierz kilkanaście skorupek i wypłucz je w wodzie, ale tak żeby nie wypłukać z nich membrany. Następnie skorupki gotujemy. Dzięki temu pozbędziemy się wszelkich zarazków.

W między czasie nastaw piekarnik na niecałe 100°C i rozłóż skorupki.

Skorupki należy piec około 15 minut.

Kiedy już ostygną mielimy je w blenderze na proszek.

Wystarczy pół łyżeczki dziennie dodać do wody i wypić, aby dostarczyć naprawdę sporą dawkę wapnia do organizmu.

Zdjęcie Jak zjeść skorupki od JAJ? I co nam to da? #2