Składniki: - 300 g mielonej cielęciny - 200 g mielonej wołowiny - liście kolendry z całej doniczki - 3/4 szklanki bulionu mięsnego - duża cebula - pięć ząbków czosnku - łyżeczka papryki wędzonej - dwie szczypty chilli - pieprz i sól do smaku - ciasto na pierogi zrobione o tak [klik]. Chinkali to pierogi kuchni kaukaskiej, popularne głownie w Gruzji, wypełnione mięsem, zwykle wołowym lub baranim z dużą ilością kolendry. Odstawiam na pół godziny. Przygotowane ciasto wałkuję nieco grubiej niż na tradycyjne pierogi i wykrajam szklanką. Na środek łyżeczką nakładam porcję farszu, następnie składam boki w harmonijkę i mocno sklejam szczypnięciem. Cebulę i czosnek drobno siekam, imbir ścieram na małych oczkach i szklę na oliwie, studzę. Sedno tkwi w zamkniętym w środku rosole, który otacza mięso. Dodałam też przyprawy, których w oryginalnych przepisach nie znalazłam, czyli imbir, chilli i paprykę wędzoną. Chinkali jemy rękoma, chwytamy za górną falbankę, nadgryzamy ciasto, wysysamy rosół, a następnie zabieramy się za farsz.