Jajecznica według Gordona Ramsaya Muffinki z porem i kiełbasą składniki na około 8 sztuk 1 por 1 kiełbasa 1 jajko 1 szklanka mąki 100 ml mleka 100 g mąki pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki sera ricotta Muffinki z porem i kiełbasą wykonanie: Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, masło, mleko i ser ricotta, całość miksujemy mikserem, ciasto nie powinno być zbyt geste, dodajemy podsmażonego pora z kiełbasą, dokładnie mieszamy. Pora myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do kiełbasy, dolewamy pół szklanki wody i smażymy do momentu odparowania wody. Por zawsze wydawał mi się takim warzywem z którym nie wiadomo co zrobić.