Jajecznica według Gordona Ramsaya Tost z serem brie i czerwoną cebulką Bułeczki ze szczypiorkiem składniki na około 8 bułeczek 2 szklanki mąki 1 szklanka sera ricotta mała garść natki pietruszki 3 szczypiorki 2/3 szklanki mleka 2 - 3 łyżki masła łyżeczka proszku do pieczenia Bułeczki ze szczypiorkiem wykonanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, doprawiamy łyżeczką ostrej i słodkiej papryki, pieprzem i solą, dodajemy pokrojone drobno masło. I dobrze, że się zdecydowałam aby zrobić te bułeczki, gdyż wyszły pycha, idealne na śniadanie! Termin ważności ostatniego opakowania się już zbliżał i przeglądając internet natrafiłam na takie oto bułeczki. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układamy bułeczki, które formujemy w zwilżonych wodą dłoniach.